Sångtexter

Det är många av dansbandsmusikens sångtexter som dröjt sig kvar i minnet hos väldigt många. Som exempel kan nämnas “Leende guldbruna ögon” med Vikingarna, “Bra Vibrationer” med Kicki Danielsson och sången “Gråt inga tårar” med Thorleifs. Det finns hur många kända dansbandslåtar som helst som har fått en stor spridning.

Dansbandens sångtexter kan vara vemodiga men de flesta går ändå i ljusa toner. De bär hopp om kärlek och framtid och vänskap. De kan vara väldigt humoristiska också som till exempel sången ” Vad har du under blusen Rut” med Streaplers.

Sångerna kan också handla om hemlängtan, om saknad efter den stora kärleken som väntar där hemma eller kärleken som gått förlorad. Texterna kan också handla om naturen eller om gamla minnen men mest av allt om kärleken och allt vad det kan innefatta mellan man och kvinna.

Texterna i dansbandslåtarna är lite mer traditionella än disco- pop- och rocklåtar är. I dansbandsmusikens värld tror man ännu på den stora kärleken och kärleken som varar livet ut. I dansbandsmusiken tror man på ett lyckligt slut och livslång kärlek där man lär sig livets stora gåta att älska glömma och förlåta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *