Spela dansband på kräftskivan

Kräftskivor är en lika stor del av vår kultur som dansband. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig tips på hur du kan anordna en lyckad kräftskiva.

Musiken

Vi börjar givetvis med att prata om musik. Att spela dansband på kräftskivan kommer garanterat att lyfta stämningen och bjuda upp till dans. Eftersom kräftskivor oftast anordnas i slutet på sommaren kan det bli kyligt fram mot natten. Då är det extra viktigt att ni rör på er och bästa sättet att göra det på är genom att dansa. För att spela dansbandsmusik behöver du en enhet att spela musiken på samt ett par riktigt bra högtalare. Förutom att ni kan spela dansband kan du blanda musiken med annan musik för att få en bra variation på musiken som spelas. När du spelar blandad musik kan du vara säker på att alla kommer att gilla något.

Dekorationen

För att din kräftskiva ska bli extra minnesvärd är det viktigt att du satsar på bra dekorationer som du kan pynta med. Det är särskilt viktigt att bordet är dekorerat och dukat på ett snyggt sätt. För att hitta dekorationer till kräftskivan öppnar du din sökmotor och söker efter dukning till kräftskiva för att snabbt se vilka olika onlineshoppar som säljer dekorationer du kan köpa för att ta din kräftskiva till nästa nivå.

Maten

Men den viktigaste delen på en kräftskiva är ju ändå maten. Du kan både köpa kräftor och fiska dina egna kräftor som du sedan kan tillaga. Det finns massor med bra recept och guider på nätet du kan följa för att vara säker på att kräftorna blir så bra som de kan bli. Förutom att du kan servera kräftor på din kräftskiva är det vanligt att man även har andra skaldjur. Till exempel räkor. Förutom skaldjuren bör det också finnas potatis, bröd och kanske någon god sås till. Det är även vanligt att man serverar en västerbottenpaj på kräftskivor.

Sist men absolut inte minst kan det ju vara trevligt att bjuda på en god efterrätt. Några exempel på efterrätter du skulle kunna bjuda på är tårta, mousse, paj, olika sorters goda bakverk, kakor och pannacotta. Om du inte vill baka efterrätten går det utmärkt att köpa en färdig. Vill du till exempel bjuda på en tårta kan du köpa en tårta på ditt lokala konditori.