Rock´n roll och Bugg

Rock´n Roll är en Swingdans som dansades mycket på 1950- och 1960-talet. Elvis Presley är den som är känd för att ha fått Rocken att slå igenom ordentligt i hela världen. Men det är ju skillnad på dagens rockmusik och den tidiga rockmusiken. Den lever dock kvar i flera former och även inom dansbandskulturen förstås.

Bugg är en utveckling från Rock´n Roll kan man säga. Danserna liknar varandra väldigt mycket. Men Buggen har förändrats genom åren och har även gett upphov till andra danser som till exempel Linjebugg.

Bugg är en pardans som dansas i snabbt tempo så det gäller att ha god kondition. Dansen är helt improviserad så det gäller att hänga med i svängarna om man är följare. Det blir inte lättare av att dansparet inte håller armarna om varandra utan istället så håller man varandra i händerna. Dessutom byter man hand rätt ofta så det gäller att vara samspelta helt intuitivt och framför allt ha dansglädje. Trots att Swingmusiken inte blev så långlivad så gav den ändå upphov till flera så kallade Swingdanser. Bugg är en av dem liksom Lindy Hop och Boogie Woogie.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *