Ladda för dansbandskvällen

Många tror att det bara är singlar i åldern 50 och uppåt som lyssnar på dansband och ger sig ut i vimlet för att dansa loss till svängig musik. Oavsett hur det egentligen förhåller sig med den saken finns det tecken på att även yngre människor tycker om att flockas kring dansbanorna, särskilt under de långa och ljus sommarnätterna.

Mediernas roll

När det gäller vilken musik som ges företräde spelar mediernas intresse en stor roll. De dansband och den musik som spelas är nämligen den som syns och hörs i media. Genom tv-program och speltid i radio får även dansbanden mer utrymme och då ökar också populariteten. Det gäller också för dansbanden själva att prova på annorlunda gig och spelningar för att öka sin genomslagskraft. Bland annat har Lasse Stefanz valt att vara dragplåster för olika lastbilsträffar, vilket också har lett till exponering för en yngre publik. Många lastbilschaufförer tycker om att lyssna på musik i lastbilen under långa transporter både nationellt och internationellt.

Förberedelser

Helgen är på ingång och det är dags att ge sig ut på en trevlig danstillställning. Klädseln är naturligtvis valfri, men de allra flesta tycker om att klä upp sig och göra sig extra fina. Det spelar ingen roll om man ger sig ut ensam eller tillsammans med sin partner. Det är aldrig fel att shoppa kläder inför danskvällarna online. Det finns gott om butiker, men johnells.se har snygga modekläder för såväl kvinnor som män. Titta igenom deras sortiment i lugn och ro, beställ och få dina nya kläder levererade till en brevlåda nära dig.

Danskurser

Det var vanligare förr i tiden att den yngre generationen gick på dansskola och lärde sig dansa pardanser som foxtrot, vals och bugg, men den som söker finner. I de större städerna finns det ett relativt stort utbud av pardanser att välja bland för att lära sig de danser som är vanligast när man går på dansbandstillställningar. En del kan man också lära sig på egen hand via Youtube, en enkel sökning på Google eller genom att anmäla sig till en kurs online. Oavsett vilket är det viktigt att öva på stegen. Det är också lätt att hitta dansbandsmusik att träna stegen till. Damma av dina föräldrars gamla flyttkartonger med CD-skivor och skaffa dig lite allmänbildning i dansbandskunskap när du ändå håller på.

Glatt humör

Oavsett vilken ålderskategori du tillhör kommer du att märka att dansbandsvärlden bjuder på en hel del glädje och gemenskap. Människorna är glada och vänliga samtidigt som musiken är trallvänlig och enkel att dansa till. Det krävs inga större förberedelser egentligen, utan plocka fram ditt bästa humör och snöra på dig dina dansskor så ses vi på någon av Sveriges alla dansbanor i sommar.