Dansband när det är som bäst

När man reser någonstans för att komma bort från vardagen så är det verkligen underbart att ha en danstillställning att se fram emot. Till exempel när man ska med Finlandsfärjan så är det härligt att först äta gott i matsalen och sedan koppla av på dansbanan. Där kan det gå vilt till när de spelar gammeldans till exempel. Då kan det bli fart och fläkt. Och sen en stilla vals eller foxtrot. En bugg ska inte glömmas. Det är fartigt och roligt. Man skrattar så gott inombords. Hela kroppen och själen blir glad av musik och dans.

Ett annat exempel är när man reser iväg på en dansbandsfestival. Det finns så många av dem runt om i vårt avlånga land, hela sommaren. Vill man så kan man vara borta hela sommaren och bara turnera från dansfestival till nästa. Precis som dansbanden gör. De reser från plats till plats. Och förgyller tillvaron för alla dansglada människor på dansgolven. Sedan när hösten kommer kanske man tror att man måste ställa dansskorna på hyllan. Men inte alls. Det finns fullt med danstillfällen runt om i landet i många olika Folkets Hus och även vanliga dansrestauranger.

Att sova gott är viktigt om man dansar mycket. Det är viktigt att äta ordentligt och regelbundet och sova ordentligt. Det går att hålla formen och konditionen om man bara dansar tillräckligt ofta. Visst är det bra med alla möjliga motionsformer men dans håller en på gott humör hela tiden. Det går lekande lätt att motionera när man dansar. Man tänker inte ens på att svetten bryter fram och att man till slut blir andfådd om man tränar tillräckligt hårt. Dans det kan vara tufft och hårt som träningspass och lugnt och sansat också. Det är nog inget som går upp emot att dansa sig igenom livet.