Snäll dansbandsmusik för kalaset

En fördel med dansbandsmusik är att det är musik som passar i princip alla situationer. Dansband behandlar ofta tidlösa teman som vänskap, hopp, sorg, besvarad och obesvarad kärlek, eller så får musiken oss helt enkelt att bara vilja dansa. Det gör dansbandsmusik till ett perfekt val för kalas och fester, eller för evenemang där en salig blandning människor ska samlas. Det kan till exempel vara barnkalas, släktkalas, dop eller högtider. Tider som är tänka att skapa minnen för livet, förhoppningsvis på ett positivt sätt.

I en tid då chock, provokation och fräckhet alltmer blivit en sömnig norm, är det skönt att gå back to basic med okomplicerad dansbandsmusik (även om dansband i ett fåtal fall faktiskt använts i politiska sammanhang).

En av dansbandens kanske största högtider är kräftskivan. Varför just kräftskivan för många har blivit synonymt med att återuppleva gamla hits på kvällskvisten är svårt att svara på. Kanske beror det på melankolin över att sommaren snart är över, eller kanske är det något i kräftorna – hur som helst är det inte ovanligt att gamla dansbandslåtar ljuder över svenskarnas utegårdar när det vankas kräftor.

Behöver du fylla på kalasförrådet så har sajter som Partytajm allt inom dukning, presenter, dekorationer och annat kul som förgyller kräftskivan eller kalaset. Oavsett om det gäller finare evenemang som dop och konfirmation, eller födelsedagsfester, kräftskivor och möhippor så kan det vara värt att ha ett lager festdetaljer för att snabbt kunna utföra det perfekta kalaset. Ett tips är att alltid ha åtminstone papperstallrikar och plastbestick i förrådet. Man vet aldrig när nästa spontana dansbandsträff inträffar!

Många dansbandslåtars trallvänliga rytm gör dem dessutom perfekta för barnkalas. Smaken är som sagt delad, men är det något som dansband INTE gör, även för den som ogillar musikstilen, så är det att provocera. Det är ett säkert kort som lämpar sig väl för alla lättsamma fester och kalas.